Δράσεις

Διεθνής συνεργασία ΤΕΕ Δωδεκανήσου με Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων Τουρκίας - Τμήμα Μούγλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 18/9/2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου έχει υπογράψει πρωτόκολλο με το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων Τουρκίας – Τμήμα Μούγλων με στόχο την ανάπτυξη επιστημονικής, επαγγελματικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων, καθώς και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των μελών τους.

 

Μια φορά ετησίως πραγματοποιείται εναλλάξ μια τεχνική συνάντηση στα όρια αρμοδιότητας ενός εκ των δύο πλευρών. Φέτος, η 8η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2015 με κύριο θέμα «Φύση, Υφή, Αρχιτεκτονική».

Το πρόγραμμα της συνάντησης προβλέπει τα ακόλουθα:    
1. Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι όπου θα συμμετέχουν 8 μέλη από κάθε πλευρά. Τα θέματα του εργαστηρίου είναι:
• Δημοτικός ξενώνας Μανδράκι
• Ανάπλαση παραθαλάσσιου μετώπου από ξενώνα μέχρι Mira Mare
• Ηφαίστειο – Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων
• Δημοτικός ξενώνας Νικειών.

2. Εργαστήρι ντοκιμαντέρ όπου θα συμμετέχουν 2 μέλη από κάθε πλευρά το οποίο θα συντονίζεται από επαγγελματία σκηνοθέτη, με έναν ακόμα αρχιτέκτονα σε κάθε ομάδα ως επικεφαλής συντονιστή.

3. Την Παρασκευή 25/9 θα γίνουν στο Ζωσιμοπούλειο Νισύρου οι εναρκτήριες ομιλίες, οι παρουσιάσεις των θεμάτων του Αρχιτεκτονικού Εργαστηρίου και τα εγκαίνια της έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί έκθεση-παρουσίαση οικοδομικών υλικών από το Γυαλί και έκθεση αρχιτεκτονικού βιβλίου και βιβλίων περί Νισύρου.

4. Το Σάββατο 26/9, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εισήγηση περί Αρχιτεκτονικής Νισύρου από τον ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ - Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Παναγιώτη Τουλιάτου, με θέμα «Οι  Ιδιαιτερότητες  ενός Τόπου και η Τοπική Αρχιτεκτονική Παράδοση» και εισήγηση από τον αναπληρωτή καθηγητή  Τεχνικού  Πανεπιστήμιου  Κωνσταντινούπολης - Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Yüksel Demir, με θέμα «Υλικά στην Αρχιτεκτονική, Εμπειρίες/ Πειραματισμοί».

5. Την Κυριακή 27/9, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές και το βράδυ θα γίνει η προβολή ντοκιμαντέρ του εργαστηρίου.

Οι συμμετέχοντες από πλευράς ΤΕΕ Δωδεκανήσου στο Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι είναι οι: Αυγερινού Σάββας, Ζορπαλά Χρυσούλα, Κάζα Κατερίνα, Μακέστας Γιώργος, Μαρουλλάκης Γιάννης, Σακελλαροπούλου Πέγκυ, Σπυρίδη Σεβαστή, Στριγκλόγιαννης Σέργιος, Σωτηράκη Ξανθή, Φραντζή Ειρήνη.

Η οργανωτική επιτροπή για τη συνάντηση του 2015 απαρτίζεται από τους ακόλουθους αρχιτέκτονες: Γαλάζιου Θεοδώρα, Μαρουλλάκη Γιάννη, Παπαθεοδώρου Πάρι, Παπαϊωάννου Αναστασία, Σοφό Μιχάλη και Φραντζή Ειρήνη. Η οργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Νισύρου και τη συνεργασία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πιστεύοντας στα πολύπλευρα οφέλη αυτής της δράσης – συνεργασίας, συνεχίζει την ενεργό στήριξή της.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου,


Ιάκωβος Γρύλλης
Πρόεδρος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 08:41
επιστροφή στην κορυφή

Τοποθεσία

Τα γραφεία του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου βρίσκονται στη Ρόδου, στο νεοκλασικό κτίριο Παυλίδη επι της οδού Μητροπόλεως 4.

Για περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας κάντε κλικ εδώ.

Επισκέψεις Ιστοσελίδας

All 3273